Fri bevægelighed

Den største fordel ved kontaktlinser er den helt fri bevægelighed. Det gør dem velegnet til stort set alle former for sport og til at aktivt liv i det hele taget. Også til alle former for manuelt arbejde vil kontaktlinser ofte være en klar fordel. F.eks. til håndværkere eller til gør-det-selv m/k på hjemmebanen.

Kontaktlinser er ideelle sammen med almindelige solbriller, så behøver man ikke have solbriller med styrke. Og dyrker man sport er der ingen begrænsninger i fx valg af cykelbriller eller skibriller

Kontaktlinser ELLER briller

Briller har flere klare fordele: De er med til at give ansigtet karakter og kan understrege ens personlighed. Til gengæld kan de ofte komme til at sidde lidt i vejen både under nærkontakt og under arbejdet. Særligt i regnvejr og koldt vejr har briller en svaghed. De bliver våde eller dugger til, så de mister deres funktion: At give et bedre syn. Her er kontaktlinser et godt alternativ.

Kontaktlinser OG briller

Rigtig mange bruger både briller og kontaktlinser for at få fordelene fra begge muligheder. Mange vælger at gå med kontaktlinser hver dag. Andre bruger kun kontaktlinser få dage om ugen.

Læs vores råd og tag den rigtige beslutning kontaktlinser eller briller

Sådan få du kontaktlinser

Når du har besluttet dig for at prøve kontaktlinser, skal du sammen med optikeren finde ud af hvad der er det rigtige for dig.

Det starter med en kort samtale, hvor optikeren stiller dig en række spørgsmål om dine forventninger til kontaktlinser og om de omgivelser, du færdes i til daglig. Her finder I ud af, hvilken type kontaktlinser, der passer bedst til dig.

Efter samtalen bliver dine øjne grundigt undersøgt specielt med henblik på om øjet er egnet til kontaktlinser. Optikeren måler bl.a. hornhindens krumning. Der er ingen gener ved undersøgelsen.

Når øjet er fundet egnet til kontaktlinser, skal der tages en synsprøve, så din styrke bliver fundet. Det sker på nøjagtig samme måde, som når du skal have taget en synsprøve til briller.

Når øjet er ”godkendt” og den rigtige styrke til kontaktlinserne er fundet, skal du prøve et par kontaktlinser. Det kan være nødvendigt at prøve flere, men i langt de fleste tilfælde passer linserne til dit øje.

Du kommer nu til at gå en tur med linserne og har du lyst til at fortsætte med linserne, får du en instruktion i, hvordan du skal sætte linserne i og tage dem ud. Hvis ikke det er 1-dags linser, får du også en instruktion i hvordan de skal renses og desinficeres.

Når du har brugt kontaktlinserne nogle dage skal optikeren foretage en kontrol af dine øjne, for at se, hvor godt linserne passer.

Efterkontrol

For at sikre dig problemfri brug af kontaktlinser bliver du indkaldt til kontrol hvert halve år eller hele år afhængigt af din kontaktlinsetype. Kontrollen er en del af dit abonnement.