SOLBRILLER2019-09-26T11:07:31+00:00

Dine egne solbriller

Klædt på til sol og sommer

Solbriller uden styrke er både godt for synet om sommeren og beskytter øjet

Solbriller uden styrke er både godt for synet om sommeren og beskytter øjet mod UV stråling og hver nye sæson har sin nye trend. Store små, runde, firkantede. På samme måde som al anden mode, er der mode i solbriller. Derfor er der altid noget spændende nyt på hylderne hos din lokale selvstændige optiker. Vores optikere forhandler de største brands indenfor solbrillemode.

Solbrilleglas2019-09-26T10:34:59+00:00

Skru op for synskomforten med det rigtige solbrilleglas

Solbrilleglas

Lad din optiker rådgive dig om hvordan dine nye solbriller ikke bare får dig til at se godt ud, men også giver dig ekstra god synskomfort. Solbrilleglas er nemlig ikke bare mørkt glas. De fås med en lang række egenskaber, der kan skræddersyes til præcist det, din solbrille skal bruges til. Du kan få solbrilleglas, der er særlig velegnet til sejlads, bilkørsel eller specielle solbrilleglas til en lang række sportsgrene og fritidsaktiviteter som jagt, lystfiskeri, golf, cykling og selvfølgelig skisport.

Læs her om mulighederne og få så en snak med optikeren om hvordan din nye solbrille ser ud.

UV-stråler – det vigtigste ved solbrillen

Det er vigtigt at beskytte øjnene mod UV-stråler og det bedste middel mod UV-stråling er ganske enkelt et par gode solbriller. UV stråler kan skade øjne på sigt og give akutte skader som sneblindhed (hornhinde/bindehinde-betændelse) og svejseøjne. Vedvarende UV-stråling indebærer en øget risiko for øjensygdomme, f.eks. tågede hornhinder og grå stær. Med andre ord: Pengene til et par gode briller er givet rigtigt godt ud. De giver ikke bare bedre synskomfort, de har også en god forebyggende effekt mod problemer med øjnene siden hen.

Brilleglas til kørsel ─ parat, start, kør 

Til bilkørsel er glas, der dæmper det blå lys, særligt velegnede. Uden det blå lys træder kontrasterne tydeligere frem, og det giver et klarere og mere afslappet syn. Solbriller med polaroidglas mindsker de generende reflekteringer fx ved regnvejr.

Til kørsel i mørke eller i tåge er briller med gule glas en god mulighed, fx som fitovers, der dækker den almindelige brille. Fotokromiske glas bliver automatisk mørkere, når lyset bliver skarpere.

Synskomfort til alle slags fornøjelser

Til fx golf eller jagt kan man vælge glas, der øger kontrasterne, så man ser konturerne tydeligere. Især brune glas fremhæver kontrasten mod grønt.

Til sejlads og søsport vælger mange polariserede glas, fordi polariseringen fjerner reflekser. Til sejlads i tåge eller tusmørke kan gule eller orange glas, der forstærker lyset, være en stor fordel.

Solbriller med styrke

Solbriller med styrke er den bedste brille nr. 2. Alternativer som fx clip-on solbriller har fået lidt en renæssance mest som retromode og ikke som en god løsning. Et andet alternativ er fit-over solbriller, der dækker hele din almindelige brille. Den passer derfor ikke til alle brillestel.

Pas på børn i solen2019-09-26T10:43:57+00:00

Børns øjne skal også beskyttes mod sollys

Børn tilbringer meget mere tid udenfor end de fleste voksne, og netop derfor er solbriller, der afviser optimalt for solens skadelige ultraviolette stråler så vigtige. Specielt fordi mange unge og børn tilbringer så meget mere tid udenfor end mange af os voksne gør, mener nogle eksperter at det der svarer til en livslang eksponering af UV stråler allerede kan være opnået omkring 18 års alderen. Da for megen eksponering for UV-stråling kan hænge sammen med udviklingen af ​​grå stær og andre øjenproblemer, er det en god ide at lære børn at bruge kvalitets solbriller i en tidlig alder når de er ude i stærk sol.

Pas på børn i solen

UV-stråler er ikke de eneste skadelige stråler fra solen. Forskere mener også at langtids eksponering for højenergi synlige lysstråler (HEV, også kaldet blåt lys) kan forårsage øjenskader over tid og udgør især en forøget risiko for udviklingen af makuladegeneration (AMD) senere.

Børns øjne er mere modtagelige for UV-og HEV stråling end voksnes fordi linsen i barneøjet ikke er veludviklet tilstrækkeligt til at filtrere disse højenergi stråler. Dette gælder i høj grad for små børn og det er derfor vigtigt at børn bærer beskyttende solbriller eller kasketter udendørs så tidligt i livet som muligt når solen er stærk.

I forbindelse med solbriller er det væsentligt at vide, at farven på glassene intet har at gøre med brillens UV-beskyttelse. Sålænge din optiker kan garantere at glassene blokerer 100% for solens UV stråler er valget af farve underordnet og blot et spørgsmål om personlig stil.

Solbriller med UV-filter2019-09-26T08:31:41+00:00

solbriller med UV filter – Beskyt dine øjne med et par gode solbriller

Som det gælder for alle andre dele af kroppen gælder det også at det er vigtigt at beskytte øjnene mod UV-stråler. De kan skade øjne, både her og nu og på sigt. Akutte skader kan være sneblindhed (hornhinde/bindehinde-betændelse) og svejseøjne. Vedvarende UV-stråling indebærer en øget risiko for øjensygdomme, f.eks. tågede hornhinder og grå stær.

Det bedste middel mod UV-stråling er et par gode solbriller.

Hvad er UV-Stråling?
Vi er alle eksponeret for ultraviolet stråling (UV) fra solen. Solen udsender forskellige typer af stråling:
• Synligt lys, som vi ser som sollys
• Infrarød stråling, som vi mærker som varme
• UV-stråling, som vi hverken kan se eller føle.

Folk blander ofte infrarød og UV‐stråling sammen. Når det er koldt udenfor, betyder det mindre infrarød stråling men ikke nødvendigvis mindre UV‐stråling.

Typer af UV-stråling
Man skelner mellem tre typer af UV‐stråling afhængig af bølgelængde. Jo kortere bølgelængde, desto større er energiniveauet og dermed risikoen for at skade øjnene.
UV-A-strålerne har den længste bølgelængde og når ikke så langt ind i hudens lag. De gør os solbrune og fremskynder samtidig ældning af huden.
UV-B-strålerne trænger med sine kortere bølger længere ind i huden, hvor de kan gøre større skade. UV-B-stråler knyttes ofte til hudkræft og grå stær. Ozonlaget afholder heldigvis de fleste UV-B‐stråler fra at ramme jordens overflade.
UV-C-strålerne har den korteste bølgelængde og er derfor den farligste type af stråling. Heldigvis bliver de stoppet af ozonlaget, således at ingen af dem når jordens overflade

Solbriller med styrke2019-09-26T10:44:57+00:00

Solbriller med styrke ─ så har du altid den bedste løsning

Solbriller med styrke er for mange blevet et fast supplement til den almindelige brille. Andre muligheder er clip-on solbriller eller fit-over solbriller. De sidste dækker hele din almindelige brille og passer derfor ikke til alle briller.

Stort set alle solbriller kan leveres som solbriller med styrke. Mange vælger at få sat solbriller i ”den gamle” brille i forbindelse med udskiftning til en ny.

Solbrilleglastyper2018-03-03T16:42:09+00:00

Der er en løsning til alle slags solskin

Glas, der dæmper det blå lys, er særligt velegnede til fx bilkørsel. Uden det blå lys træder kontrasterne tydeligere frem, og det giver både et klarere og mere afslappet syn.

  • Solbriller med polaroidglas mindsker de generende reflekteringer fx ved regnvejr.
  • Til kørsel i mørke eller i tåge er briller med gule glas en god mulighed, fx som fitovers, der dækker den almindelige brille.
  • Fotokromiske glas bliver automatisk mørkere, når lyset bliver skarpere.
  • Til fx golf eller jagt kan man vælge glas, der øger kontrasterne, så man ser konturerne
  • tydeligere. Især brune glas fremhæver kontrasten mod grønt.
  • Til sejlads og søsport vælger mange polariserede glas fordi det fjerne reflekser.
  • Til sejlads i tåge eller tusmørke kan gule eller orange glas, der forstærker lyset, være en stor fordel.

Johnsen Optik

Algade 56, postboks 296 4220 Korsør Tlf.: 58 37 45 75 Fax: 5837 5775 info@johnsenoptik.dk
Go to Top