LINSER2019-09-26T10:55:01+00:00

Dine egne kontaktlinser

VI ER DIN LOKALE OPTIKER MED 25 ÅRS ERFARING

En løsning, der sidder lige i øjet

Kontaktlinser:

Mange bruger kontaktlinser, fordi det er nemt, og andre vælger kontaktlinser på grund af udseendet. Er du interesseret i kontaktlinser, så book en tid til en samtale om mulighederne. Her kontrollerer optikeren om dine øjne egner sig til kontaktlinser og du får taget en synsprøve. Når styrken og øjets krumning er fastlagt, får du mulighed for at prøve et par kontaktlinser og derefter får du en grundig instruktion i brugen af kontaktlinserne og får linserne med hjem på prøve.

Undersøgelsen:

En del af undersøgelsen kan være en spaltelampeundersøgelse. Med en spaltelampe kan man forstørre den ydre del af øjet og den forreste del af øjets indre bl.a. regnbuehinden og linsen. Lyset fra lampen kan varieres og sendes fra mange forskellige vinkler, så man skaffer sig det bedst mulige billede af øjet. Ofte er der monteret et kamera i forbindelse med spaltelampen. Det giver mulighed for at følge øjets udvikling, så man kan tage højde for de ændringer der sker.

1-dagslinser

1-dagslinser er ideelle, hvis du ønsker komfort og sikkerhed. 1-dagslinser er det rigtige valg til sport og fritidsaktiviteter, og du slipper for rengøring af linserne. 1-dagslinser minimerer risikoen for øjenirritation og er også velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser.

14-dages kontaktlinser

Denne type linser kræver ingen tilvænning, og om nødvendigt kan du endda sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre.

30-dages kontaktlinser

30-dageslinser bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. 30-dageslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over. 30-dageslinser er bløde og behagelige, og prisen er attraktiv.

Døgnlinser

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver fx ikke at medbringe rensevæske og lignende, når du skal hjemmefra. 30-døgnslinser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, og derfor bliver hornhinden ikke irriteret.

Flerstyrkelinser

Kontaktlinser fås også med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne type linser kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.

Læs om ny praktisk pakning, der gør det umuligt at vende kontaktlinsen forkert.

Kontaktlinser eller briller2019-09-26T10:05:03+00:00

Fri bevægelighed

Den største fordel ved kontaktlinser er den helt fri bevægelighed. Det gør dem velegnet til stort set alle former for sport og til at aktivt liv i det hele taget. Også til alle former for manuelt arbejde vil kontaktlinser ofte være en klar fordel. F.eks. til håndværkere eller til gør-det-selv m/k på hjemmebanen.

Kontaktlinser er ideelle sammen med almindelige solbriller, så behøver man ikke have solbriller med styrke. Og dyrker man sport er der ingen begrænsninger i fx valg af cykelbriller eller skibriller

Kontaktlinser ELLER briller

Briller har flere klare fordele: De er med til at give ansigtet karakter og kan understrege ens personlighed. Til gengæld kan de ofte komme til at sidde lidt i vejen både under nærkontakt og under arbejdet. Særligt i regnvejr og koldt vejr har briller en svaghed. De bliver våde eller dugger til, så de mister deres funktion: At give et bedre syn. Her er kontaktlinser et godt alternativ.

Kontaktlinser OG briller

Rigtig mange bruger både briller og kontaktlinser for at få fordelene fra begge muligheder. Mange vælger at gå med kontaktlinser hver dag. Andre bruger kun kontaktlinser få dage om ugen.

Læs vores råd og tag den rigtige beslutning kontaktlinser eller briller

Sådan få du kontaktlinser

Når du har besluttet dig for at prøve kontaktlinser, skal du sammen med optikeren finde ud af hvad der er det rigtige for dig.

Det starter med en kort samtale, hvor optikeren stiller dig en række spørgsmål om dine forventninger til kontaktlinser og om de omgivelser, du færdes i til daglig. Her finder I ud af, hvilken type kontaktlinser, der passer bedst til dig.

Efter samtalen bliver dine øjne grundigt undersøgt specielt med henblik på om øjet er egnet til kontaktlinser. Optikeren måler bl.a. hornhindens krumning. Der er ingen gener ved undersøgelsen.

Når øjet er fundet egnet til kontaktlinser, skal der tages en synsprøve, så din styrke bliver fundet. Det sker på nøjagtig samme måde, som når du skal have taget en synsprøve til briller.

Når øjet er ”godkendt” og den rigtige styrke til kontaktlinserne er fundet, skal du prøve et par kontaktlinser. Det kan være nødvendigt at prøve flere, men i langt de fleste tilfælde passer linserne til dit øje.

Du kommer nu til at gå en tur med linserne og har du lyst til at fortsætte med linserne, får du en instruktion i, hvordan du skal sætte linserne i og tage dem ud. Hvis ikke det er 1-dags linser, får du også en instruktion i hvordan de skal renses og desinficeres.

Når du har brugt kontaktlinserne nogle dage skal optikeren foretage en kontrol af dine øjne, for at se, hvor godt linserne passer.

Efterkontrol

For at sikre dig problemfri brug af kontaktlinser bliver du indkaldt til kontrol hvert halve år eller hele år afhængigt af din kontaktlinsetype. Kontrollen er en del af dit abonnement.

Stor nok til kontaktlinser…?2019-09-26T08:32:00+00:00

Kontaktlinser børn

Vi anbefaler at børn bruger 1-dags linser, da man med dem helt undgår rengøring. Barnet skal selvfølgelig have en brille som reserve til aflastning om aftenen og i weekenderne. For at sikre at barnets øjne er velfungerende, indkalder vi børn oftere til kontrol. Du kan selvfølgelig altid kikke ind, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Her er nogle spørgsmål, der kan give et fingerpeg om dit barn er modent eller klar til kontaktlinser. Kan du svare ja til de fleste af nedenstående spørgsmål vil kontaktlinser være en mulighed for dit barn.

1) Dit barn er aktivt i en sportsklub

2) Dit barn passer som hovedregel på at komme til tiden

3) Dit barn sørger selv for at overholde aftaler

4) Dit barn sørger selv for at få ordnet lektier

5) Du er ikke nervøs for at lade dit barn være alene hjemme

6) Dit barn skal ikke have at vide, at han/hun skal børste tænder om morgenen og aftenen

7) Dit barn vasker altid hænder efter toiletbesøg

8) Dit barn ”snyder” ikke for bad efter sport eller gymnastik

9) Dit barn prøver ikke på at snyde fra huslige pligter

10) Dit barn har en god forklaring på hvorfor kontaktlinser vil være et godt supplement til briller.

Det vigtigste er, at det er et stort ønske for dit barn at få kontaktlinser. Det er motivationen hos barnet, der er bestemmer om det bliver en succes. Er dit barn under 10 år skal brugen af kontaktlinser godkendes af en øjenlæge. Det er i det hele taget vigtigt med et godt samarbejde mellem øjenlæge, optiker og forældre, så den rigtige beslutning kan blive taget. Er man i tvivl bør man vente, til man er helt sikker på, at barnet er klar.

Hvad skal du selv gøre?
Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje. Du bør selv være helt hjemme i hvordan kontaktlinser sættes i øjet og tages ud, så du kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt. Opstår der øjenrødme og/eller smerte skal kontaktlinserne tages ud og du skal kontakte optikeren.

Abonnement2018-03-03T14:40:25+00:00

Tegn abonnement på en praktisk synsløsning

Der er mange muligheder for at få et skræddersyet abonnement. Spørg optikeren efter det, der passer til dit behov.

Johnsen Optik

Algade 56, postboks 296 4220 Korsør Tlf.: 58 37 45 75 Fax: 5837 5775 info@johnsenoptik.dk
Go to Top