Skru op for synskomforten med det rigtige solbrilleglas

Solbrilleglas

Lad din optiker rådgive dig om hvordan dine nye solbriller ikke bare får dig til at se godt ud, men også giver dig ekstra god synskomfort. Solbrilleglas er nemlig ikke bare mørkt glas. De fås med en lang række egenskaber, der kan skræddersyes til præcist det, din solbrille skal bruges til. Du kan få solbrilleglas, der er særlig velegnet til sejlads, bilkørsel eller specielle solbrilleglas til en lang række sportsgrene og fritidsaktiviteter som jagt, lystfiskeri, golf, cykling og selvfølgelig skisport.

Læs her om mulighederne og få så en snak med optikeren om hvordan din nye solbrille ser ud.

UV-stråler – det vigtigste ved solbrillen

Det er vigtigt at beskytte øjnene mod UV-stråler og det bedste middel mod UV-stråling er ganske enkelt et par gode solbriller. UV stråler kan skade øjne på sigt og give akutte skader som sneblindhed (hornhinde/bindehinde-betændelse) og svejseøjne. Vedvarende UV-stråling indebærer en øget risiko for øjensygdomme, f.eks. tågede hornhinder og grå stær. Med andre ord: Pengene til et par gode briller er givet rigtigt godt ud. De giver ikke bare bedre synskomfort, de har også en god forebyggende effekt mod problemer med øjnene siden hen.

Brilleglas til kørsel ─ parat, start, kør 

Til bilkørsel er glas, der dæmper det blå lys, særligt velegnede. Uden det blå lys træder kontrasterne tydeligere frem, og det giver et klarere og mere afslappet syn. Solbriller med polaroidglas mindsker de generende reflekteringer fx ved regnvejr.

Til kørsel i mørke eller i tåge er briller med gule glas en god mulighed, fx som fitovers, der dækker den almindelige brille. Fotokromiske glas bliver automatisk mørkere, når lyset bliver skarpere.

Synskomfort til alle slags fornøjelser

Til fx golf eller jagt kan man vælge glas, der øger kontrasterne, så man ser konturerne tydeligere. Især brune glas fremhæver kontrasten mod grønt.

Til sejlads og søsport vælger mange polariserede glas, fordi polariseringen fjerner reflekser. Til sejlads i tåge eller tusmørke kan gule eller orange glas, der forstærker lyset, være en stor fordel.

Solbriller med styrke

Solbriller med styrke er den bedste brille nr. 2. Alternativer som fx clip-on solbriller har fået lidt en renæssance mest som retromode og ikke som en god løsning. Et andet alternativ er fit-over solbriller, der dækker hele din almindelige brille. Den passer derfor ikke til alle brillestel.